توسعه طرحهاي آبياري نوين در زمينهاي زراعي و باغي عامل موثري براي صرفه جويي و کاهش ميزان مصرف آب در بخش کشاورزي و توليد بيشتر محصولات شده است.
به گزارش
هفت چشمه به نقل از
جهانبين نيوز؛ در بخش کشاورزي نيز با توجه به نقش و سهمي که در توليد و آببري دارد با اجراي سامانههاي نوين آبياري تلاشي موثر در جهت افزايش بهرهوري آب و مديريت مصرف آن انجام ميشود.
بخش کشاورزي با ۹۰ درصد مصرف آب کشور بزرگترين و مهمترين مصرفکننده آب در ايران به شمار ميرود و البته بيشترين ميزان اتلاف منابع آب به دليل استفاده نکردن از فناوريهاي پيشرفته آبياري و عواملي مانند عدم رعايت الگوي کشت صحيح در مناطق مختلف در اين بخش به هدر ميرود.
طبق آمار از مجموع اراضي ۱۶۴ ميليون هکتاري ايران، درحال حاضر حدود ۱۸.۸ ميليون هکتار در چرخه توليد محصولات کشاورزي قرار دارد.
از اين مقدار بيش از هشت ميليون هکتار به صورت آبي و حدود ۶.۳ ميليون هکتار به صورت ديم و بقيه به صورت آيش آبي و ديم مورد بهرهبرداري قرار دارند و اين بخش از مجموع حدود ۹۳ ميليارد مترمکعب منابع آب مصرفي کشور حدود ۸۶ ميليارد مترمکعب را مصرف ميکند.
هماکنون ۶۷ هزار هکتار زمين کشاورزي برابر ۵۴ درصد زمينهاي کشاورزي آبي در چهارمحال و بختياري به شبکه آبياري نوين مجهز شده است.
عملکرد تجهيز زمينهاي کشاورزي به شبکههاي آبياري نوين در کشور ۲۰ درصد است.
تجهيز 2.1 ميليون هکتار از اراضي کشاورزي کشور به سامانههاي نوين آبياري
مجري طرح توسعه سامانه هاي نوين آبياري اعلام کرد: از ابتداي اجراي طرح تاکنون، دو ميليون و 95 هزار هکتار از اراضي کشاورزي کشور معادل 25 درصد اراضي آبي کشور به سامانه هاي نوين آبياري تجهيز شده است.
عباس زارع مجري طرح توسعه سامانه هاي نوين آبياري اظهار کرد: از ابتداي سال جاري تاکنون، طرح توسعه سامانه هاي نوين آبياري در سطح 53 هزار و 953 هکتار اجرا و به بهره برداري رسيده و در سطح 131 هزار و 99 هکتار در حال اجراست.
وي افزود: مجموع سطح اجرا شده و در حال اجرا در سال جاري، 180 هزار و 52 هکتار در قالب 9251 پروژه بوده است.
به گزارش
جهانبين نيوز؛ از ابتداي اجراي طرح توسعه سامانه هاي نوين آبياري تاکنون، دو ميليون و 95 هزار هکتار از اراضي کشاورزي معادل 25 درصد اراضي آبي کشور به سامانه هاي نوين آبياري تجهيز شده است.
آبياري تحت فشار راهي براي عبور از کشاورزي سنتي
يزدان احمدزاده مدير ، کارشناسان آب و خاک جهاد کشاورزي شهرستان و استان چهارمحال و بختياري گفت:150 هکتار از اراضي زراعي و باغي شهرستان سامان به سامانه هاي نوين آبياري تجهيز مي شود .
وي تصريح کرد: طي سالهاي اخير تلاشهاي گستردهاي در راستاي توسعه آبياري تحت فشار در شهرستان سامان صورت گرفته است و طرح عباس آباد در سطح ۱۵۰ هکتار و با اعتباري بالغ بر ۲۶ ميليارد ريال از محل اعتبارات دولتي و مابقي از محل خودياري کشاورزان در حال اجرا است.
وي خاطرنشان کرد: با توجه به خشکسالي و کاهش بارش ها در سالهاي اخير، اهميت افزايش بهره وري آب و راندمان توليد، جلوگيري از رشد علفهاي هرز و... اجراي سيستم هاي نوين آبياري در شهرستان لازم و ضروري است.
به گزارش
جهانبين نيوز؛ ابتدا اغلب کشاورزان که از روش آبياري سنتي استفاده مي کردند در مقابل اجراي طرح آبياري نوين مقاومت مي کردند اما رفته رفته با کاهش منابع زير زميني و شدت کم بارشي به اين حقيقت پي بردند که تنها راه از برون رفت از اين مشکل ، استفاده از آبياري نوين است که مي تواند راندمان توليد را بالا ببرد.
اجراي طرحهاي آبياري نوين در بخش کشاورزي استان چهارمحال و داراي رتبه کشوري است
مدير آب و خاک و امور فني و مهندسي سازمان جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري از اجراي آبياري نوبن در ۶۴ هزار هکتار اراضي کشاورزري استان خبر داد و گفت: اين استان در اين زمينه رتبه دوم کشور را کسب کرده است.
وي، وسعت اراضي باغي و زراعي مجهز به سيستم آبياري نوين اين استان را ۶۴ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: اين ميزان معادل ۵۵ درصد اراضي کشاورزي استان را شامل ميشود.
ذاکري، ميانگين اجراي سيستم آبياري تحت فشار در سطح کشور را ۲۵ درصد اعلام کرد و گفت:اجراي اين طرح در دولت دوازدهم و توسعه آن، باعث افزايش ۵۷ درصدي ميزان توليد محصولات باغي و زراعي شده است.
مدير آب و خاک و امور فني و مهندسي سازمان تصريح کرد: با برنامهريزي و سياستگذاري دولت تدبير و اميد ۸۰ درصد اعتبارات هزينهاي اجراي طرحهاي آبياري نوين از محل اعتبارات بلاعوض دولت و مابقي از محل آورده بهرهبرداران تامين ميشود.
ذاکري، با اشاره به پديده خشکسالي و کاهش بارشها در اين استان طي يک دهه گذشته بر لزوم توسعه سيستم آبياري نوين در باغات و اراضي اين استان تاکيد کرد.
به گفته وي، در سال جاري بيش از يکهزار و ۳۰۰ هکتار از اراضي کشاورزي اين استان به سيستم آبياري نوين مجهز شده است و حدود ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار نيز در دست اجراست.
مدير آب و خاک و امور فني و مهندسي سازمان افزود: با بررسي انجام شده ۶۵ درصد از اراضي آبي اين استان از سفرههاي زيرزميني در قالب ۳ هزار و ۶۰۰ حلقه چاه عميق و نيمه عميق تامين و ۳۵ درصد مابقي نيز از قنوات، چشمهها و ديگر منابع آبهاي سطحي آبياري ميشود.
به گزارش
جهانبين نيوز؛ يک هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضي کشاورزي چهارمحال و بختياري در سالجاري به سيستم آبياري نوين مجهز ميشوند، عمليات اجرايي يک هزار و ۲۰۰ هکتار طرح سامانههاي نوين آبياري از محل اعتبارات سال ۹۸ در سطح استان آغاز شد.
مابقي پروندههاي آبياري در دست تکميل، بررسي و در مرحله ارسال به صندوق حمايت از توسعه بخش کشاورزي هستند.
صرفه جويي در مصرف آب، افزايش راندمان مصرف آب، افزايش بهره وري فيزيکي و اقتصادي، تجميع و يکپارچه سازي اراضي و رعايت الگوي کشت از اهداف اجراي طرحهاي سامانههاي نوين در استان چهارمحال و بختياري است.
انتهاي پيام/1020ج